Cookie First consent management platform

Cookie management in lijn met de AVG wetgeving

Cookie First, simpel cloud based cookie consent platform
Qoorts Internet Marketing

De invoering van de AVG (GDPR in het Engels) heeft ook het gebruik van cookies aan banden gelegd.

Wij kunnen wel zeggen dat het grootste gedeelte van de websites in de EU hier niet aan voldoen. Hierdoor riskeer je ook een boete die kan oplopen tot honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s

De afgelopen maanden hebben we voor het bedrijf Digital Data Solutions gewerkt aan een nieuwe software welke het managen van cookies en toestemmingen makkelijk maakt. Een cloud based oplossing die niet alleen super werkt maar er ook nog eens te gek uitziet.

Cookie First is een cookie consent management platform waarmee bedrijven en agencies eenvoudig AVG proof zijn met betrekking tot de inzet en het managen van cookies voor websites. De cookie banners zijn eenvoudig te implementeren en volledig in de huisstijl van je website te maken. Een naadloze integratie.

Elke maand wordt automatisch je website gescand op cookies en je cookie policy up to date gehouden. Eenvoudiger wordt het niet om te voldoen aan de AVG wetgeving omtrent cookies.

Voor webbureaus, hostingbedrijven en andere organisaties zijn er aantrekkelijke reseller mogelijkheden zodat je er ook nog wat aan kunt verdienen door de diensten aan je eigen klanten aan te bieden.

Bekijk hier de nieuwe software voor CookieFirst.com

Wat zijn cookies precies en wat doen ze?

Cookies zijn kleine stukjes code of tekst documentjes met vaak een unieke identificatie code. Als je een website bezoekt slaat de server van de website deze bestandjes op in je webbrowser (Chrome, Safari, Firefox of Internet Explorer). Deze cookies kunnen informatie opslaan en bijvoorbeeld doorgeven aan de server of derde partijen. Voorbeelden van gedrag dat kan worden opgeslagen of verwerkt zijn:

·      Checken of je bent ingelogd in de website

·      Wat je taalvoorkeur is

·      Of je artikelen in je winkelmandje hebt

·      Via welke advertentie je bent binnengekomen

·      Hoe vaak je een bepaalde advertentie hebt gezien

·      Welke pagina’s je hebt bezocht op de website

In het kader van de AVG wetgeving moet je voor cookies die door derden partijen uitgelezen kunnen worden vooraf toestemming vragen aan je website bezoekers. Bijvoorbeeld als je remarketing advertising inzet of als je gegevens deelt met derde partijen zoals een live chat van een derde provider of marketing automation software.

Een simpel zinnetje als “Deze website gebruikt cookies, als u de website blijft gebruiken gaan we er vanuit dat u hiermee akkoord gaat.” Is niet genoeg. Je moet je gebruikers direct laten zien welke informatie je verzamelt, hoe je die verzamelt en wat je ermee doet.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.