UX Design Amsterdam

Qoorts biedt UX design voor elke digitale omgeving

UX design Amsterdam

User experience is veel meer dan een aspect van design; het is een strategisch concept dat een aantal zaken samenbrengt: Datagedreven inzichten, merk- en gebruiksdoelen, creatieve visie en technologie.

Ontwerp van de toekomst

De toekomst van UX / UI is gecompliceerd, en onze partners vertrouwen op ons om te helpen deze te vereenvoudigen. Wij ontwerpen websites, applicaties en diverse digitale producten voor moderne merken zodat authentieke relaties ontstaan met de gebruiker.

UX benadering

User experiences die gebruikers leuk vinden vormen de beste binding tussen een merk en haar doelgroep. Ons proces begint altijd met analyse van de gebruiker. Door strategisch ontwerp creëren we interfaces die verrassen en aangenaam zijn in gebruik. Op die manier bieden we hogererelevantie en voegen we meer waarde toe.

UX design Amsterdam - Qoorts biedt hoogwaardig UX en UI Design voor software en online platformen.

UX Design Amsterdam | Geïnteresseerd?
Ga naar contact of bel ons op 020 – 737 1482

UX / UI design methode

Ons UX UI werk vertegenwoordigt de specifieke aspecten van een merk. De user experiences die we ontwerpen sluiten aan op de redenen waarom gebruikers houden die aspecten. We laten deze merkeigenschappen tot uiting komen in de interfaces.

Digitale Experience Strategie

Wij creëren op basis van een gedegen strategie met duidelijke doelstellingen. Creatief succes ontstaat niet bij toeval. Het is het resultaat van doordachte planning en geanticipeerd op strategie die vereenvoudigd en verheldert.

Design richting

Ons UX / UI design is gefocust op de ervaring van de gebruiker om zeker te zijn dat elke interactie je merk weerspiegelt en meerwaarde oplevert. Van prototyping fase tot productie.

UX Design Amsterdam | Geïnteresseerd?
Ga naar contact of bel ons op 020 – 737 1482

Content creatie

Het is van belang dat content gecreëerd wordt in lijn met de strategie. Op die manier sluit de content aan bij het merk, het design en het desbetreffende platform. Het fungeert daarbij als raakpunt tussen merk en consument. Content doet meer dan het overbrengen van een boodschap – het initieert een dialoog.

Technologie & Development

Onze development en design teams werken nauw samen. De development-kant vertaalt niet alleen ons ontwerp en strategie in iets tastbaars: development speelt een belangrijke rol in het voltooien van de gebruikerservaring.

Continuering

We ronden niet een project af om vervolgens te zeggen: tot ziens en veel succes ermee. Wij monitoren graag onze resultaten om bij te sturen en te finetunen waardoor wij lange termijn relaties opbouwen met onze klanten.

UX Design Amsterdam | Geïnteresseerd?
Ga naar contact of bel ons op 020 – 737 1482

Wat is User Experience / UX Design?

Tegenwoordig heeft de gemiddelde gebruiker interactie met enorme hoeveelheden data en diensten op het internet. Het begrijpen en beheersen van zo’n rijke en gediversifieerde digitale user experience is een uitdaging. Om zeker te zijn van een eenvoudig en helder ontwerp voor de gebruiker, levert ons UX design team user experience design gebaseerd op onderzoek en menselijk gedrag. Naast de best practices kijken wij naar de cognitieve psychologische factoren van een gebruiker; buyer persona’s, gewoontes, scenario’s, behoeftes en intenties. Voordat in UX designmet de ontwerpfase gestart kan worden doen we eerst analyse en tests om ons te verplaatsen in de beoogde gebruiker.

Als UX designers kunnen we zelfs verder gaan in design denken. Wij geloven dat in de huidige markt, webdesign gebaseerd op user experience de beste manier is om bezoekers naar klanten te converteren. Daarom hanteren wij een stap voor stap methode, gebaseerd op zakelijke doelen identiteit en positionering; gebruikservaring, emotie en kennis; functionaliteit, service design, en inhoud. Omdat User Experience design slechts onderdeel is van een groter geheel genaamd Customer Experience ofwel CX kijken wij ook naar offline factoren die het gedrag van de gebruiker beïnvloeden.

Op deze manier zorgen onze UX designers voor een prettige gebruikerservaring van je interface, voor hoge conversie en engagement.

Wat is User Interface / UI Design?

User Interface (UI) is het visuele gedeelte op je desktop of mobiele scherm dat interactie mogelijk maakt tussen jou en je computer of de software. UI bepaalt hoe opdrachten aan de computer of aan de applicatie worden gegeven en hoe informatie weergegeven wordt op het scherm.

In het algemeen omvat interface design diverse menu’s, formulieren, kaders, knoppen en iconen. Maar voor programmeurs zou dit allemaal textueel kunnen zijn. Met andere woorden, het betekent dat de software ontwikkelaar in het algemeen niet het interactie gedeelte compleet kan maken. Om hoe dan ook een prettige gebruikservaring te creëren moet UI intuïtief te begrijpen zijn, eenvoudig en gebaseerd op ‘design thinking’. Bij ieder digitaal product, applicatie of oplossing is dat een streven.

Om dat voor elkaar te krijgen kunnen onze UX en UI designers nauw met jouw team samenwerken als het gaat om applicatie ontwerp / software architectuur, webdesign, mobiele applicaties, online platforms en het testen van digitale producten.

Strategie

Digitale strategie
User research
Sector onderzoek
Data / analyse / seo
Omnichannel strategie

Design

Creative direction
UX/UI design
Responsive / mobiel design
E-commerce platform
Content development

Development

Creative development
Frontend development
Functioneel prototyping
Backend development
Digitale Brand guides

Digitaal bureau Qoorts biedt UX design Amsterdam - Geinteresseerd in UI / UX ? Neem contact op!

Qoorts UX Design Amsterdam |  Geïnteresseerd in UX / UI?
Ga naar contact of bel ons op 020 – 737 1482