Google+ 10mln users in 16 dagen

Google+ 10mln users in 16 dagen
Qoorts Internet Marketing

Google+ had  ongeveer 16 dagen nodig om 10 miljoen gebruikers aan te trekken. Ter vergelijking, zowel Twitter en Facebook deden daar meer dan 2 jaar over, respectievelijk 780 en 852 dagen.

Onderstaande grafiek zet groei van Google+ in perspectief ten opzichte van haar concurrenten op social networking gebied.

 

Er mag geen twijfel over bestaan dat de groei van Google+ indrukwekkend is. Echter mag wel opgemerkt worden dat Google nogal een voorsprong had op zowel Twitter als Facebook, die beide van de grond af hun merk hebben moeten bouwen.

Google, aan de andere kant, heeft reeds 13 jaar groei achter zich en is een van de meest herkenbare digitale merken ter wereld. Het had al een gigantisch aantal gebruikers die gebruik maakten van het brede spectrum aan producten. Dus het is misschien ook niet zo verrassend dat Google in een week of twee 10 miljoen gebruikers weet te koppelen.

Google+ bereikt waarschijnlijk de mijlpaal van 10 miljoen zo rond de 13e van july, en zou een week later weer verdubbelen. 20 miljoen gebruikers in 3 weken, zo is de verwachting.

Google’s poging om een sociaal netwerk te starten lijkt te gaan lukken, daarnaast is de berichtgeving vrij positief over het netwerk. Volgens een onderzoek van The Next Web prefereert 2/3 Google+ boven Facebook, en iets minder dan de helft prefereert het boven Twitter. De vergelijking met Twitter is echter oneerlijk vanwege het feit dat Twitter van een ander soort social media is.

Maar Linkedin dan? Eerder schreef The Next Web al dat Google+ eigenlijk een grotere bedreiging is voor LinkedIn dan voor Facebook of Twitter. LinkedIn werd gelanceer in mei 2003, en haalde de 10 miljoen leden niet voor april 2007. Nu heeft het over de 100 miljoen leden.

Interessante statistieken zijn het. Google+ staat nog in de kinderschoenen. Zal het de groei doorzetten of zal deze stagneren wanneer de hype over is? De tijd zal het leren…

 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.