CookieFirst Cookie Consent hallinta-alustana

Evästeiden hallinta GDPR:n, ePrivacy:n ja LGPD:n säännösten mukaisesti.

CookieFirst Cookie Consent hallinta-alustana
Tom

CookieFirst evästeiden suostumuksen hallinta-alustana

Suostumuksenhallinta-alustat ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa, ja niistä on tullut yhä tärkeämpiä EU:n GDPR-lainsäädännön ja muiden ekstraterritoriaalisten tietosuojalakien, kuten ePrivacy-, CCPA- ja LGPD-lainsäädännön, käyttöönoton kynnyksellä.

GDPR:n osalta kukin Euroopan maa kääntää EU:n lainsäädännön omiksi paikallisiksi laeikseen ja säännöksikseen. Esimerkiksi Alankomaissa tämä on Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Saksassa se on Datenschutz-Grundverordnung (DSGVO), ja Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa käytetään lyhennettä RGPD. Yleisesti ottaen asetuksia noudatetaan Euroopan tasolla. Kukin maa kuitenkin tulkitsee, ratifioi ja panee täytäntöön EU:n direktiivejä omalla tavallaan. Lopullisissa tarkoissa säännöissä on siis eroja EU-maittain. Yksityisyyden suojaa koskeva lainsäädäntö muuttuu ja kehittyy jatkuvasti.

Osa GDPR-lainsäädäntöä sisältää evästeiden ja kolmansien osapuolten seurannan käyttöä verkkosivustoilla koskevan sääntelyn. Yleisesti tätä kutsutaan myös cookie consent koskeviksi säännöksiksi. Monet verkkosivustojen toiminnot perustuvat evästeisiin, pieniin tiedostoihin, jotka tallennetaan käyttäjän selaimeen tukemaan tiettyjä verkkosivuston toimintoja, kuten ostoskorin käyttöä verkkokaupassa tai tietyn käyttäjän haluaman kielen tallentamista. Evästeitä käytetään kuitenkin myös mainostarkoituksiin, kuten uudelleenkohdentamiseen, jotta verkkosivuston kävijä voi kohdata mainoksen uudelleen myöhemmin. Lyhyesti sanottuna evästeillä voi olla monenlaisia tarkoituksia. Ja mitä meidän on nyt myös otettava huomioon, on Google Analyticsin käyttö GDPR-viisaasti.

 

Ennen evästelakien tiukentumista sivustoilla näkyi vain yksinkertainen evästeilmoitus. Uusien säännösten noudattamiseksi luotiin evästeiden suostumusten hallinta-alustoja, joiden avulla voit hallita seurantaskriptejä, evästeitä ja käyttäjien suostumuksia. Cookiebot oli näin ollen yksi ensimmäisistä CMP-järjestelmistä. Mutta pian seurasivat muut järjestelmät, kuten CookieYes, Iubenda, Usercentrics, Didomi ja CookiePro. Ja myös lisäosia, kuten Borlabsin Cookie-lisäosa.

Alussa evästeiden bannereita oli vaikea muokata tyylin suhteen. Tämä johti usein siihen, että kauniisti suunnitellulla verkkosivustolla oli “ruma” evästebanneri. Lisäksi nämä evästebannerit ja evästeiden paneelit aiheuttivat hitaamman latautumisen tai hidastivat verkkosivuston latausaikaa. Suostumuksenhallinta-alustat olivat vielä alkutekijöissään, joten oli vielä paljon saavutettavaa, jotta ne täyttäisivät verkkosivuston ylläpitäjän ja käyttäjän vaatimukset ja toiveet. Puhumattakaan näiden järjestelmien hallintaan liittyvästä käyttöliittymästä.

Digitaalisten toimistojen keskuudessa oli suuri kysyntä suostumustenhallintatyökalulle, jota on helppo käyttää ja ottaa käyttöön, joka jättää verkkosivuston suorituskyvyn mahdollisimman pitkälti ennalleen ja jossa bannereita voidaan helposti säätää ja tyylitellä niin, että ne sopivat kauniisti verkkosivustoon, johon ne on asennettu. Tämä herätti tarpeen rakentaa uusi evästeiden suostumustenhallintajärjestelmä, ja näin syntyi ajatus CookieFirstistä.

CookieFirst on pilvipohjainen SaaS-ratkaisu evästeiden suostumusta varten. CookieFirstin tavoitteena on tarjota kaiken kattava suostumusten hallintajärjestelmä, jota on helppo hallita mutta jonka avulla verkkosivustot voivat noudattaa sääntöjä käyttäjäystävällisellä tavalla.

Tärkeimpiä toimintoja ovat mm:

 • Kolmannen osapuolen käsikirjoitusten hallinta
 • automaattinen evästeiden skannaus
 • automaattisesti päivittyvä evästekäytäntö
 • Suostumuksen kirjausketjut (suostumuksen todistamiseksi).
 • Evästebannerin konfigurointi, muotoilu ja edistynyt mukauttaminen.
  40+ kielellä (kirjoitushetkellä).
 • Suostumustilastot
 • Javascript API oman mukautetun bannerin liittämiseksi
 • Uudelleensuostumus markkinointitarkoituksiin (korkeammat opt in -prosentit).
 • WordPress Cookie Consent -lisäosa ja muut integraatiot

CookieFirst tarjoaa myös integraation Google Tag Managerin ja Google Consent Moden kanssa. Voit käyttää CookieFirstin GTM-mallia yhteisön mallien galleriasta, jotta voit nopeasti määrittää toteutuksen. Maaliskuusta 2024 alkaen Google edellyttää Google Consent Mode v2:n integrointia, kun käytetään Googlen palveluita, kuten Google Analyticsia ja konversioseurantaa verkkosivustolla. Googlen portinvartijan rooli Euroopan digitaalimarkkinoita koskevan lain (DMA) nojalla velvoittaa Googlen ottamaan käyttöön tämän uuden version Google Consent Modesta.

Ja tiekarttaan on vielä lisätty monia muita ominaisuuksia. Lisäksi on tietysti jatkuvasti tarpeen vastata eri maiden ja alueiden jatkuvasti muuttuviin säännöksiin. CookieFirstin suostumustenhallinta-alustaa mukautetaan siksi jatkuvasti ja pidetään ajan tasalla.

CookieFirst tarjoaa myös jälleenmyyjämallia ja kumppaniohjelmaa. Tämä saattaa olla kiinnostavaa eri alojen yrityksille. Mieleen voivat tulla esimerkiksi web-kehittäjät, web-toimistot ja online-markkinointitoimistot, mutta myös yritykset, jotka tarjoavat palveluja yksityisyyden suojan ja vaatimustenmukaisuuden alalla, kuten tietosuojavastaavat (DPO:t / DPO as a Service -yritykset), tietosuoja-asiantuntijat ja yksityisyyden suojan lakimiehet. Tutustu CookieFirst Cookie Consent Manager verkkosivustoon.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.