CookieFirst som platform til forvaltning af cookie consent

Cookiehåndtering i overensstemmelse med GDPR-, ePrivacy- og LGPD-reglerne

CookieFirst som Consent Management Platform for cookie samtykke
Tom

CookieFirst som Consent Management Platform for cookie consent

Consent Management Platforms eller CMP’er har eksisteret i et stykke tid og er blevet stadig vigtigere i tiden op til indførelsen af den europæiske GDPR-lovgivning og andre eksterritoriale databeskyttelseslove såsom ePrivacy, CCPA, PIPEDA og LGPD.

Hvad angår GDPR, oversætter hvert europæisk land EU-lovgivningen til sine egne lokale love og bestemmelser. I Nederlandene er dette f.eks. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). I Tyskland er det Datenschutz-Grundverordnung (DSGVO), og i Frankrig, Spanien og Italien anvendes RGPD som forkortelse. I det store og hele følges reglerne på europæisk plan.
Hvert land fortolker, ratificerer og håndhæver dog EU-direktiverne på sin egen måde. Så der er forskelle mellem de endelige præcise regler pr. EU-land. Lovgivningen om beskyttelse af privatlivets fred er under konstant forandring og udvikling.

En del af GDPR-lovgivningen omfatter regler om brugen af cookies og sporing af tredjeparter på websteder. Generelt kaldes dette også for regler om cookie samtykke. En stor del af funktionaliteten på websteder er baseret på cookies, små filer, der lagres i brugerens browser for at understøtte visse funktioner på webstedet, f.eks. brug af en indkøbskurv i en webshop eller lagring af en bestemt brugers foretrukne sprog. Men de bruges også til reklameformål, f.eks. retargeting, så en webstedsbesøgende kan blive konfronteret med en reklame igen på et senere tidspunkt. Kort sagt kan cookies have alle mulige formål.

For at overholde reglerne blev der oprettet platforme til forvaltning af cookietilladelser, hvormed du kan administrere sporingsscripts, cookies og brugertilladelser. Cookiebot var således en af de første CMP’er. Men snart fulgte andre systemer som Iubenda, Usercentrics og CookiePro.
I begyndelsen var cookie-bannerne svære at tilpasse med hensyn til stil. Hvilket så ofte resulterede i et “grimt” cookie banner på et pænt designet websted. Desuden forårsagede disse cookie-bannere og cookie-paneler, at de blev indlæst langsommere eller sænkede websteds indlæsningstid. Samtykkehåndteringsplatforme var stadig i deres spæde begyndelse, så der var stadig meget at vinde for at opfylde både webstedsadministratorens og brugerens krav og ønsker. For ikke at nævne brugergrænsefladen til forvaltning af disse systemer.

Der var en stor efterspørgsel blandt digitale bureauer efter et værktøj til samtykkehåndtering, der er let at bruge og implementere, som lader hjemmesidens ydeevne forblive intakt så vidt muligt, og hvor bannerne nemt kan justeres og styles, så de integreres pænt med det website, de er installeret på. Det gav anledning til behovet for at opbygge et nyt cookie consent management system, og dermed blev idéen til CookieFirst født.

CookieFirst er en cloudbaseret SaaS-løsning til cookie consent. CookieFirst har til formål at levere en alt-i-én-platform til forvaltning af samtykke, der fortsat er enkel at administrere, men som gør det muligt for websteder at overholde reglerne på en brugervenlig måde.

Nogle af de vigtigste funktionaliteter omfatter:

  • Tredjeparts script management
  • En automatiseret cookiescanning
  • En automatisk opdateret cookiepolitik
  • Auditspor for samtykke (for at give bevis for samtykke)
  • Bannerkonfiguration, styling og avanceret tilpasning
  • På 40 sprog (i skrivende stund)
  • Statistik over samtykke
  • Javascript API til at forbinde dit eget tilpassede banner
  • Gensamtykke til markedsføringsformål (få højere opt in-rater)
  • WordPress cookie-plugin

CookieFirst tilbyder også en integration med Google Tag Manager og Google Consent Mode. Du kan bruge CookieFirst GTM-skabelonen fra Community Template Gallery til hurtigt at konfigurere din implementering.

Og der er stadig mange andre funktioner, der er tilføjet til køreplanen. Derudover er der selvfølgelig et konstant behov for at reagere på de stadigt skiftende regler i de forskellige lande og regioner. CookieFirst-platformen til samtykkehåndtering bliver derfor løbende tilpasset og holdes opdateret.

Vil du vide mere om, hvad internetcookies er? Så læs følgende guide; Hvad er cookies?

CookieFirst tilbyder også en forhandlermodel og et affiliateprogram. Dette kan være interessant for virksomheder inden for forskellige sektorer. Man kan tænke på webudviklere, webbureauer og online marketingbureauer, men man kan også tænke på virksomheder, der tilbyder tjenester inden for privatlivets fred og overholdelse, f.eks. databeskyttelsesansvarlige (DPO’er), privatlivseksperter og privatlivsadvokater. Se her CookieFirst Cookie Consent websted

0 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.