Qoorts!

Instore marketing bij Marqt

De Marqt, als je in de randstad woont ben je ongetwijfeld op de hoogte van deze biologische supermarktketen. Wij vonden het concept al sinds de lancering heel interessant. Wanneer  we de Marqt vergelijken met andere biologische supermarkten kunnen we al gelijk een verschil zien in doelgroepbenadering en marqeting (;-)). Marqt is hip en probeert het geitenwollen-sokken gehalte dat de meeste biologische winkels over zich hebben hangen van zich af te schudden, en dat lukt aardig!

Als ik in een van de winkels komt valt me altijd op dat iedereen die er werkt zo begaan is met het doel dat Marqt nastreeft; passie voor eten, duurzaamheid en respect voor natuur, dieren en mensen. Dat het personeel zich zo identificeert met het doel en de service die Marqt wil leveren geeft al direct het gewenste resultaat, het wordt steeds drukker in de winkels.. Kon ik eerst op zaterdag nog normaal rondlopen, zo moet ik nu vaak genoeg even wachten bij de kaas- of vleesboer. Niet dat dat erg is, want er is altijd genoeg te proeven om de tijd te doden!

Ik merk onder het schrijven dat ik eigenlijk alweer het doel van deze blogpost uit het oog aan het verliezen ben en bijna op mijn fiets stap om even boodschappen te doen. Wat wilde ik jullie even laten zien? Een leuk voorbeeld van excuus-Marq(t)eting vind ik de bordjes die je op sommige productschappen tegenkomt bewust of onbewust, ik vind het heel goed bedacht…